Dez curiosidades químicas cotidianas que todos deberíamos coñecer

Aínda que non nos demos de conta a diario manexamos moléculas e produtos que as conteñen que moitas persoas non coñecen, pero que todos deberíamos coñecer, isto é o caso de:

O etilineo é un gas producido pola froita ao madurar. As laranxas son moi sensibles a este gas e deterióranse pronto.

O ácido butírico é responsable do desagradable olor da mantequilla rancia.

O lapis de labios eláborase con cera de abella e aceite ricino.

A fructosa, o azucre das froitas é máis doce que a sacarosa, o azucre de caña.

Os xugos gástricos do estómago teñen un pH de 1,6 a 1,8, son máis ácidos que o zume de limón (2,1).

O timol emprégase para a conservación dos libros, para combatir os fungos. este está presente en dúas herbas aromáticas moi usadas para cociñar.

A mioglobina é un pigmento responsable da cor da carne vermella. A carne dun animal máis vello estará máis oscura.

A miristicina é un alcaloide tóxico presenta na noz moscada que pode causar alucinacións.

O xeraniol é un acohol natural presente en flores como xeranios e rosas, as abellas úsano para marcar as flores de néctar.

O tungsteno úsase como filamento das bombillas e tamén no neon.

No hay comentarios:

Publicar un comentario