Aínda que non nos demos de conta a diario manexamos moléculas e produtos que as conteñen que moitas persoas non coñecen, pero que todos deberíamos coñecer, isto é o caso de:
O etilineo é un gas producido pola froita ao madurar. As laranxas son moi sensibles a este gas e deterióranse pronto.
O ácido butírico é responsable do desagradable olor da mantequilla rancia.
O lapis de labios eláborase con cera de abella e aceite ricino.
A fructosa, o azucre das froitas é máis doce que a sacarosa, o azucre de caña.
Os xugos gástricos do estómago teñen un pH de 1,6 a 1,8, son máis ácidos que o zume de limón (2,1).
O timol emprégase para a conservación dos libros, para combatir os fungos. este está presente en dúas herbas aromáticas moi usadas para cociñar.
A mioglobina é un pigmento responsable da cor da carne vermella. A carne dun animal máis vello estará máis oscura.
A miristicina é un alcaloide tóxico presenta na noz moscada que pode causar alucinacións.
O xeraniol é un acohol natural presente en flores como xeranios e rosas, as abellas úsano para marcar as flores de néctar.
O tungsteno úsase como filamento das bombillas e tamén no neon.
No hay comentarios:
Publicar un comentario